Flora by Gucci, the perfume.

Την αγάπη μου για τα αρώματα, την ξέρουν καλά όσοι με ξέρουν! Δεν συνηθίζω να φοράω ένα, αντίθετα μ' αρέσει να τα συλλέγω και να φοράω όποιο ταιριάζει με την περίσταση και τη διάθεσή μου. 





Τον τελευταίο καιρό μπήκε στη συλλογή μου το Flora Glorious Mandrin του οίκου Gucci. Είναι ένα γυναικείο, λουλουδένιο και φρουτώδες άρωμα. Κυκλοφόρησε το 2012. Οι νότες κορυφής είναι μάνταριν οράνζ και παιώνια, οι μεσαίες νότες είναι pina colada και γιασεμί και οι νότες της βάσης είναι μόσχος, κεχριμπάρι και νότες ξύλων

Στην πλειοψηφία τα αρώματα που απολαμβάνω να φοράω είναι γλυκά και φρουτώδη και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Flora που είναι λουλουδένιο ,κάπως πικάντικο και κιτρώδες. 


Η διάρκειά του είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια της ημέρας και η έντασή του επίσης. Θεωρώ ότι είναι ένα χειμωνιάτικο και βραδινό άρωμα. Αν δεν σου αρέσουν οι πολύ έντονες μυρωδιές δεν θα γίνει το αγαπημένο σου. 

Η παιώνια και το μανταρίν οράνζ βρίσκονται στις νότες κορυφής έτσι το άρωμα Flora, φαίνεται αρχικά όξινο και λουλουδάτο. Στη συνέχεια, μόλις οι νότες κορυφής εξατμιστούν η pina colada και το γιασεμί έρχονται να το κάνουν πιο λουλουδάτο και φρουτώδες μιας και η pina colada περιέχει καρύδα και ανανά. Αφού το άρωμα μείνει για ώρα πάνω στο δέρμα, εμφανίζεται η βασική νότα που καθορίζει τον χαρακτήρα του αρώματος. Αυτή περιέχει μόσχο(δηλαδή musk), κεχριμπάρι και νότες ξύλων.

Η συσκευασία του αρώματος είναι απλή και ντελικάτη ταυτόχρονα. Είναι ένα εξάγωνο που προσδίδει αίσθηση πολυτέλειας και ο φίογκος από μαύρη δερματίνη το κάνει ακόμη πιο γυναικείο και σοβαρό. Το χρώμα του είναι κίτρινο και μαρτυράται ο όξινος χαρακτήρας του. 

Είναι ένα άρωμα που ξέρω ότι θα το φορέσω τον χειμώνα!

Μέχρι το επόμενο post σου στέλνω φιλιά και σου θυμίζω να γίνεις συνδρομητής μιας και δεν θα χάνεις κανένα νέο! 


Σχόλια