Every girl's must haves products. vol.1


Ναι, ξέρω κάθε φορά που βγαίνεις να ψωνίσεις καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά τα βασικά που πρέπει να έχεις, που θα τα κάνεις συνοδοιπόρους σου και τον καλύτερό σου σύμμαχο στην πρωινή έξοδο από το σπίτι και στο σύντομο διήμερο στο εξοχικό.
Έχω προσπαθήσει, όπως κι εσύ να κάνω λίστες, να τα συγκεντρώσω και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βάλω 5 πράγματα στο νεσεσέρ ..να είναι 5, όχι 15!


Face
BB cream, τις έχεις ακούσει σίγουρα και αν δεν ξέρεις τι σημαίνουν τα αρχικά θα σου πω εγώ, Blemish Balm. Σκοπός της είναι να μειώσει και να καλύψει τα διάφορα χρωματικά ψεγάδια με τον πιο φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιείται είτε μόνη της είτε μετά από κάποια ενυδατική κρέμα προσώπου ανάλογα τον τύπο δέρματος που έχεις. Σε ξηρές επιδερμίδες συνιστάται η χρήση της ενυδατικής ώστε η BB να απλωθεί ομοιόμορφα, σε κανονικές επιδερμίδες μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν μιας και κάθε BB cream, εκτός αυτών που προορίζονται για λιπαρές επιδερμίδες, δίνει έμφαση στην πλούσια ενυδάτωση(και έχω λόγο που το λέω!)



  • Για κανονικές - ξηρές επιδερμίδες.

Vitamin-e Cool bb cream - The Body Shop
Μια BB cream που είναι διαθέσιμη μόνο σε μια απόχρωση, η οποία όμως είναι κατάλληλη για κάθε χρωματικό τόνο δέρματος μιας και προσαρμόζεται σε αυτόν! Δίνει φυσικό αποτέλεσμα και μέτρια προς καλή κάλυψη σε επιδερμίδες χωρίς πολλές κοκκινίλες, με ένα πέρασμα. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, χρειάζεται όμως πούδρα μιας και σε μεικτές επιδερμίδες ,όπως η δική μου, γυαλίζει αρκετά.
Vitamin-e Cool bb cream - The Body Shop.

  • Λιπαρές επιδερμίδες.
Tea tree Flawless BB cream -  The Body Shop
Μετά από δοκιμή έφτασα στο συμπέρασμα ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε λιπαρές επιδερμίδες μιας και στη δική μου που είναι μεικτή προκάλεσε ξηρότητα. Προσφέρει καλή κάλυψη, καλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη, και δεν χρειάζεται πούδρα μιας και αφήνει matte φινιρισμα, πολύ σημαντικό για τις λιπαρές επιδερμίδες. Είναι διαθέσιμη σε τρεις αποχρώσεις, 01 Light, 02 Medium, 03 Dark. 

*Συγχωρέστε με που δεν έχω φωτογραφία από τη συσκευασία του συγκεκριμένου προϊόντος αλλά αφού διαπίστωσα ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου δεν προχώρησα στην αγορά του.

Lips
Αν θα θέλαμε να επενδύσουμε σε ένα κραγιόν που θα μπορούσαμε να το φοράμε χωρίς περιορισμούς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα ήταν άλλο από ένα nude χρώμα. Είναι η πρώτη επιλογή αν έχεις κάνει έντονο μακιγιάζ στα μάτια ή αν ακόμα θες να πετύχεις ένα no makeup- makeup look. 

  • Σκουρόχρωμες επιδερμίδες.
Essence 05 - Dare to be nude.
Εσένα που η επιδερμίδα σου είναι πιο σκουρόχρωμη, προτίμησε ένα nude-καφέ ή ένα nude-ροδακινί.
Το συγκεκριμένο είναι άκρως ενυδατικό, με υπέροχο άρωμα και κλείνετε σε κομψή μαύρη συσκευασία που σε αφήνει να διακρίνεις το χρώμα του ανάμεσα από το σταθερό μέρος και το καπάκι! Η τιμή του είναι άκρως δελεαστική στα 2,89€ που ακόμα και αν αποφασίσεις ότι είναι για σένα, η δοκιμή δεν σου κόστισε πολύ! Αν μπορώ να του καταλογίσω κάποιο κακό, αυτό είναι η μέτρια διάρκεια του στις 1-2 ώρες αν δεν θα φας ή πιεις.
Essence 05 - Dare to be nude.


  • Ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. 
Essence 03 - Come naturally. 
Εσένα που η επιδερμίδα σου είναι πιο ανοιχτόχρωμη, διάλεξε ένα nude-ροζ. Έρχεται από την ίδια εταιρία με το προηγούμενο, μόνο που αυτό ανήκει σε μια σειρά νέων προϊόντων που παρουσίασε η Essence πριν από λίγο καιρό και ονομάζεται I love nude! Και σε αυτό ισχύει η εξαιρετική ενυδάτωση, το όμορφο άρωμα και η χαμηλή τιμή μόνο που προστίθεται και η καλύτερη διάρκεια!
Essence 03 - Come naturally.


Άλλο ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γυναικείο νεσεσέρ και αποτελεί διαχρονική αξία στο μακιγιάζ, είναι το κόκκινο κραγιόν. Λένε ότι το κόκκινο χρώμα στα χείλη συμβολίζει την γονιμότητα, τονώνει την σεξουαλικότητα και την αυτοπεποίθηση των γυναικών. Δεν έχει να κάνει όμως τόσο με το χρώμα αλλά όσο με τον τρόπο που υποστηρίζεται από την εκάστοτε γυναίκα, μιας και αν η αυτοπεποίθησή της δεν είναι το δυνατό της σημείο αντί για δυναμισμό θα δημιουργήσει αντίθετα, ανεπιθύμητα συναισθήματα. Θα την κάνει να νιώθει ευάλωτη και εκτεθειμένη μιας και έχει παρατηρηθεί μέσω ψυχολογικών πειραμάτων ότι τις γυναίκες που φορούν κόκκινο κραγιόν τις παρατηρούν και εστιάζουν σε αυτές παραπάνω!

Essence 14 - Adorable matt.
Δεν θα αναφερθώ πάλι στα πλεονεκτήματα της Essence γιατί θα γίνω φλύαρη, το μόνο που θα τονίσω είναι η λαμπρή του διάρκεια που δεν την έχω συναντήσει ξανά σε άλλο κραγιόν της εταιρίας, μένει στα χείλη χωρίς να μετακινείται για 2-3 ώρες(μπορεί και παραπάνω) ακόμα και αν φάω ή πιω! Το τελείωμα του είναι matte χωρίς όμως να ξηραίνει τα χείλη.
 Essence 14 - Adorable matt.


L'oreal Paris - Color Riche J lo's Pure-red.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει κάποιο προϊόν από αυτή τη σειρά, δεν είναι ποτέ αργά!!! Η διάρκεια του είναι άριστη, η καλύτερη που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής. Έχει matte φινίρισμα και η σύστασή του είναι τέτοια που κρατάει τα χείλη ενυδατωμένα μέχρι τη στιγμή που εσύ θα επιλέξεις να το αφαιρέσεις! Η συσκευασία του είναι μαύρη, matte και αποπνέει όπως και το χρώμα του αριστοκρατικό χαρακτήρα.
L' oreal Paris- Color Riche J lo's Pure-red.

Αυτά για τώρα, μείνε συντονισμένη για το vol.2!
Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω; Θα χαρώ να ακούσω τις δικές σου εναλλακτικές!
Μέχρι το επόμενο post, να βάζετε χρώμα στη ζωή σας, όποιο κι αν είναι αυτό!


Σχόλια